نصاب پارکت و پارکت لمینت آرتا

چگونه پارکت آرتاکلیک را نصب کنیم؟

آماده ­سازی شرایط قبل از نصب

نصب پارکت یکی از آخرین مراحل کار‌های ساختمانی است. پس از خشک شدن و از بین رفتن کامل رطوبت مصالح به­ کار عملیات نصب انجام می‌شود.

شرط لازم و اساسی سپری شدن حداقل ۶۰ روز از تاریخ کف­سازی و خشک بودن کف و تأیید کارشناسی و انجام تست­‌های دقیق سنجش رطوبت است. پارکت خریداری شده را به مدت ۴۸ ساعت در وسط اتاق محل نصب به صورت ضربدری (چیدمان انباری) بدون باز کردن شیرینک قرار داده تا با محیط هم دما شوند. بسته­‌های پارکت می‌­بایست پس از باز کردن فوراً نصب شوند. همه تایل­‌ها را قبل از نصب به دقت بررسی کنید.

سپس تعداد مناسبی از کارتن­‌ها (حداقل ۳ کارتن) و تایل­‌های آن را به خوبی مخلوط کنید. دمای محیط قبل از نصب، حین نصب و هنگام استفاده از پارکت باید بین ۱۶ الی ۲۲ درجه سانتیگراد  و رطوبت محیط بین۴۰ الی۶۰ % باشد. این شرایط می‌­بایست در انبارش پارکت نیز رعایت شود. در صورت مشکل­دار بودن تایل (ناشی از حمل و نقل و نگه­داری نامناسب) از نصب آن خودداری کنید. (شکلA)

قدم به قدم آموزش نصب پارکت منزل

فرآیند نصب پارکت لمینت

مواد و ابزار مورد نیاز نصب پارکت:

  • اره دستی یا اره برقی و موکت بُر
  • گونیا و نوار متر
  • دریل، چسب نجاری و گیره کشش انتهای کار
  • فاصله اندازها جهت ایجاد فاصله انبساط
  • پد ضربه ­گیر (جهت جلوگیری از وارد شدن ضربه مستقیم به لبه­ ها)
  • نوار چسب پهن 51 میلیمتری عایق رطوبت
  • ماسک و عینک ایمنی
  • پارکت لمینیت
  • فوم مناسب با ضخامت 2 میلیمتر
  • ورق نایلونی با ضخامت 2/0 میلیمتر
  • درزگیر سیلیکونی
  • قرنیز (جهت زیبایی انتهای کار و پوشش فضاهای  انبساطی خالی)

محاسبه مقدار مواد لازم نصب پارکت

در این مرحله ابتدا کل فـضای کـف مورد نظر برای نصب پارکت لمینت را مـحاسبه کـنید. بر اساس متراژ محیط عدد (عرض × طول) را بدست آورید. سپس مساحت قسمت­های نامرتب را به اتاق اضافه کنید. در انتها به عدد بدست آمده ۱۰ % اضافه کرده و بر اساس عدد نهایی مقدار لازم پارکت، فوم و ورق نایلونی مورد نیاز خود را تهیه کنید.

مراحل نصب

مراحل نصب گام به گام پارکت لمینت

مرحله یک: هرگونه فرش یا کفپوش چوبی چسبیده شده به کف بتونی را بردارید. از هـموار، تـمیز و خـشک بودن کف مورد نظر اطمینان حاصل نمایید. مـاکسیمم ناهمواری سطح نباید بیش از ۲ میلیمتر در هر متر باشد. (شکل B)

توجه: می­بایست برای نصب پارکت از فوم استفاده شود. در صورتی که عمل نصب روی بتون یا کف بتون پوشیده شده با موزاییک انجام گیرد ابتدا باید نایلون عایق رطوبت در زیر فوم پهن شود سپس لبه ­های نایلون حداقل ۲ سانتیمتر روی هم قرار گرفته و با نوارچسب پهن عایق رطوبت بهم چسبیده شوند. (شکل1)

توجه کنید که لایه ­های فوم همپوشانی نداشته و به ­صورت لب ­به­ لب در کنار هم قرار داده شوند. برای کف­های سیمانی و بتنی فوم فشرده (سایلنت) و برای سایر کف ­ها از جمله سرامیک و سنگ، فوم معمولی نیز مناسب است. (شکل2)

مرحله دو: عرض اتاق را اندازه گرفته و با عرض یک تایل آن را  تقسیم ­بندی کنید. اگر باقیمانده ۶ سانتیمتر یا کمتر باشد، برای داشتن عرض مناسب در آخرین ردیف، اولین ردیف تایل­ها را از سمت نر برش دهید.

طول اولین تایل از یک ردیف نباید کمتر از ۴۰ سانتیمتر باشد و همچنین فاصله درزهای عرضی تایل ­ها بایستی بیش از ۴۰ سانتیمتر باشد.(شکل C)

مرحله سه: از گوشه چپ اتاق شروع کنید و تایل­ ها را در جـهت نور خورشید به ­طوری­که کناره طولی آن­ها با کناره طولی اتاق موازی باشد نصب کنید. (شکلD)

توجه: بهترین مساحت برای نصب پارکت طول ۱۰ متر و عرض ۷ متر است. در صورتی که بیش از این متراژ باشد باید از قرنیزهای T شکل جداساز استفاده کرده و مساحت کف اتاق به دو قسمت تقسیم شود. از فاصله اندازه ­ها جهت ایجاد فضای انبساط در تمام دورتا دور اتاق، بین  اشیاء نصب شده (لوله­ ها، چهارچوب­ های در، کابینت ­ها و غیره) و پارکت استفاده شود. (شکل E)

مرحله چهار: تایل­‌های ردیف اول را تمیز کرده و لبه نر تایل­‌ها را برش دهید، لبه­‌های کوتاه شـده را با در نظر گرفتن فـضای انـبساط، به­ طور موازی با دیوار قرار دهید. (شکل ۳)

مرحله پنج: تـایل­‌ها را یکی پس از دیـگری با جای­گذاری لبه نر در لبه مـادگی و با زاویه ۳۰-۲۰ درجه و فشار اندک نصب کنید. (شکل ۴)

مرحله شش: زمـانی­که به انـت‌های ردیف رسیدید، آخرین تایل را اندازه‌گیری کرده و برش دهید تا اندازه آن مناسب شود. با توجه به زاویه تـیغه­‌ها، سمت برش به نحوی تعیین گردد که موجب آسیب دیدگی سطح دکور نشود. (شکل۵)

توجه: جهت عملیات برشکاری، محلی خارج از منزل در نظر گرفته شود تا برشکاری باعث ایجاد گرد و غبار در محل نصب نگردد و حتماً از عینک و ماسک استفاده شود.

مرحله هفت: ردیفی که قبلاً نصب شده است را اندکی بلند کنید تا بتوانید با ضربه­ای ملایم تایل مجاور را در موقعیت قرار دهید. (شکل ۶) تایل­‌های بعدی به­ صورت زاویه به زاویه نصب می‌­شود. (شکل ۷) سپس با ضربه دست خود تایل را کاملاً در موقعیت بگذارید (شکل ۸) و به سمت پایین فشار دهید. (ضربات نبایستی باعث آسیب یا شکستن کلیک­‌ها شوند) (شکل ۹)

مرحله هشت: برای نصب آخرین ردیف، حدفاصل دیوار را علامت گذاشته و تایل را برش دهید. (شکل۱۰)
نکته: پارکت باید تا زیر چهارچوب در ادامه یابد. از یک تکه پارکت ضایعات جهت گذاشتن علامت عمق قاب دَر‌ها که باید تراشیده شود، استفاده کنید. (شکل۱۱)
مرحله نُه: فاصلۀ اندازه‌ها را بردارید، قرنیز‌ها را بدون اینکه به کف میخکوب یا وصل کنید نصب کرده و هرگونه ورق نایلونی اضافی را از بالای قرنیز‌ها برش دهید. از چسباندن پارکت به لایه فوم خودداری کنید.

فرآیند نصب پارکت در مکان ­های خاص

آشپزخانه و محیط‌های حساس به رطوبت:

نصب پارکت در محیط‌های مرطوب توصیه نمی‌شود. در صورت نصب رعایت نکات زیر الزامی است:
کابینت‌ها را روی پارکت نصب نکنید. پارکت باید تا جلوی کابینت‌ها و به فاصله ۸ تا۱۰ میلیمتر جهت فـاصله انبساط نصب شوند. فـاصله انبساط در تمام قسمت‌های مرطوب مثل ظرفشویی‌ها و اطراف سینک‌ها را با درزگیر سیلیکونی پُر کنید. همیشه مقدار کمی درزگیر سـیلیکونی ما بین قسمت پایین قرنیز‌ها و سطح پارکت استفاده کنید.

سیستم گرمایش از کف:

• در مکان‌های با سیستم گرمایش از کف می‌بایست از فوم‌های مخصوص این سیستم از جنس چوب پنبه طبیعی و یا از فوم سایلنت با لایه آلومینیم استفاده شود.
• محلی که دارای سیستم گرمایش از کف است قبل از نصب پارکت لمینیت باید توسط این سیستم گرم شود تا رطوبت و نم موجود در کف کاملاً برطرف شود.
• ضروری است که درجه حرارت به مدت ۷۲ ساعت در بالاترین میزان قرار بگیرد و در این مدت نباید دما کاهش داده شود. پس از ۷۲ ساعت به تدریج حرارت را کاهش دهید. گرمایش از کف بایستی حداقل سه هفته روشن بماند تا رطوبت کف کامل خارج گردد.
• دو روز قبل از شروع نصب، سیستم گرمایش از کف را خاموش کنید. دمای کف قبل و در حین نصب و ۴۸ ساعت پس از آن باید ۱۶ الی ۲۲ درجه سانتیگراد باشد.
• نصب پارکت لمینیت فقط بر روی سیستم گرمایش از کف با روش انتقال حرارت از طریق گردش آب مجاز است به شرط آنکه این سیستم در تمام قسمت‌های کف اتاق وجود داشته باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که گرمای تولید شده توسط سیستم گرمایش از کف در تمام فضای اتاق یکسان باشد.
• حداکثر دمای کف پارکت در حین استفاده از سیستم گرمایش از کف می‌بایست ۲۷ درجه سانتیگراد و دمای آب گرم آن نباید بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد باشد.
• ۴۸ ساعت بعد از نصب، سیستم گرمایش از کف را روشن کرده و به تدریج دمای آن را افزایش دهید. (روزانه ۵ درجه) این فرآیند در زمان کاهش دما نیز صادق است.

اطراف لوله‌ها:

برای نصب پارکت لمینیت در اطراف لوله‌ها، توسط دریل روی تایل سوراخی ایجاد کنید که به اندازه ۱۶ تا ۲۰ میلیمتر بزرگتر از قُطر لوله باشد. تایل را از وسط دایره برش دهید، روی کف قرار داده، تکه‌های تایل را به یکدیگر چسبانده و با گیره نگه دارید. (پارکت را به کف نچسبانید)


زمانی که نصب پارکت کامل شد، فواصل انبساط را با درپوش بپوشانید. اطراف لوله‌های آب را با درزگیر سیلیکونی درزگیری کنید. (شکل ۱۲)


نکته: برای تعویض تایلی که احتمالاً آسیب دیده باشد، آخرین تایل نصب شده را ۳ سانتیمتر بلند کنید تا اینکه باز شود. (بیشتر از ۳ بار باز و بسته نکنید) باز کردن تایل‌ها را ادامه دهید تا اینکه به تایل آسیب دیده برسید، آن را جایگزین کرده و تایل‌ها را دوباره نصب کنید.

پست‌های مرتبط

ام دی اف Hi-Finity

در زنجیره تولیدات سلولزی آرتا، اوراق فشرده با روکش شفاف و براق معروف به Hi-Finity با نام تجاری Glosstex در...

بیشتر بخوانید

ام دی افMDF چیست+لیست قیمت و مشخصات فنی

ام‌ دی‌ اف آرتا نوعی ورق فشرده است که جایگزین چوب طبیعی شده و در مصارف داخلی ساختمان‌ها و برخی...

بیشتر بخوانید