بازسازی ساختمان چرا و چگونه؟

بازسازی یا نوسازی ساختمان + چک لیست هزینه بازسازی خانه

نوسازی و بازسازی خانه می‌تواند تجربه‌ای هیجان‌انگیز و جالب باشد، اما همزمان نیز قابلیت تبدیل شدن به پروسه‌ای طاقت‌فرسا و استرس‌زا را دارد. نکات زیر شما را راهنمایی می‌کند تا فرآیند نوسازی را از ابتدا تا انتها بشناسید و قبل از اقدام به انجام آن چشم‌اندازی کلی از مسیر داشته باشید.

نوسازی ساختمان چیست؟

نوسازی (Renovation) در لغت به فرآیند بهبود ساختار شکسته یا آسیب دیده گفته می‌شود که مفهومی کاملاً متفاوت از بازسازی است. چرا که نوسازی مجموعه اقداماتی است که در ساختمان چند سال ساخت و قدیمی برای زیباسازی ساختمان انجام می‌شود. نوسازی یا بهسازی خانه، فرآیند بهبود ساختمان خانه یا محیط کار و تجارت توسط ترمیم و مرمت آن است. نوسازی خانه فضای داخلی و یا فضای خارجی خانه را بهبود می‌بخشد. به عبارتی نوسازی یعنی تغییرات یا بهسازی که در یک خانه یا ملک انجام می‌شود.

 برخی از رایج ترین اقداماتی که در جهت نوسازی خانه صورت می­گیرد عبارتند از:

  • تعمیر سازه‌ها یا وسایل شکسته
  • افزودن یا ارتقاء قسمت‌های کاربردی ساختمان یا خانه
  • تغییرات ظاهری در فضای داخلی یا خارجی با هدف افزایش زیبایی خانه
  • افزودن فضا یا سطوح بیشتر به یک ساختمان
  • تغییر فضا‌های خارجی خانه مانند: حیاط یا پارکینگ

به طور کلی نوسازی خانه نوعی بهبود خانه است. نوسازی خانه به اقداماتی گفته می­شود که با هدف حفظ و ارتقاء ساختمان انجام می­شود. همچنین تغییراتی چون افزایش ایمنی ملک و دسترسی افراد معلول نیز جزء نوسازی ساختمان محسوب می­گردد. در نوسازی طراحی اصلی هرگز به شدت تغییر نمی­کند؛ بلکه به سادگی به روز می­شود و طراحی جدید را برآورده کند.

همه چیز درباره نوسازی و بازسازی خانه در شب عید نوروز

تفاوت بازسازی با نوسازی در چیست؟

شاید کمتر کسی به تفاوت دو واژه بازسازی و نوسازی توجه کند و اغلب افراد این دو را به جای یکدیگر به کار می‌برند. اما بازسازی و نوسازی در عمل با هم تفاوت‌های اساسی دارند.

در نوسازی یک خانه آشپزخانه همچنان آشپزخانه است و اتاق خواب نیز همان کاربری را دارد اما تعمیرات اساسی و ارتقاء تا جایی انجام شده که دیگر شباهتی به فرم قبلی ندارند.

نوسازی معمولاً شامل مواردی مانند: رنگ‌آمیزی، نصب کف‌های جدید و تغییر جزییاتی مانند دستگیره‌های کابینت و شیر آب و… می‌شود. به عنوان مثال، اگر عناصر چوبی پوسیده باشند، می‌بایست برداشته شوند و محوطه (دیوار، کف یا سقف) با چوب یا ام دی‌اف بازسازی شوند.

اگر چه کلمات «نوسازی» و «بازسازی» اغلب به جای یکدیگر به کار ‌می‌روند اما برای متخصصان ساخت و ساز و طراحان دکوراسیون، دو معنای بسیار متفاوت دارند. نوسازی شامل احیای مجدد ساختمان کهنه و فرسوده به بنایی نو و زیباست که سبب افزایش استحکام و تعمیرات اساسی در جهت پایداری ساختمان و تغییر کامل طرح، چیدمان، ساختار یا سبک آن می‌شود.

از سوی دیگر، بازسازی شامل تغییراتی در ساختار یا طراحی یک خانه است. آن‌ها به جای به روز‌رسانی یک یا دو اتاق، برای تغییر کامل خانه کار می‌کنند و به عبارتی آن را نو می‌سازند و تنها چیزی که از خانه قبلی می‌ماند احتمالاً اسکلت کلی آن است. اما نوسازی می‌تواند به معنای هر تغییری در طراحی ساختمان از رنگ‌آمیزی مجدد و تعویض کابینت‌ها و تغییر مبلمان تا نصب وسایل روشنایی جدید و افزودن سایر تزئینات و لوازم جانبی باشد.

تفاوت بازسازی و نوسازی ساختمان و منزل

هزینۀ بازسازی و نوسازی ساختمان

گزینه‌های متعددی تعیین کنندۀ هزینۀ‌های نوسازی ساختمان هستند که باید قبل از اقدام به نوسازی تمام آن‌ها محاسبه و در نظر گرفته شوند. در چنین شرایطی بهتر است تا برای برآورد هزینه‌ها از یک متخصص یا مشاور در این زمینه کمک گرفته شود. در غیر این صورت ممکن است در میانۀ کار با کمبود بودجه مواجه شده و کار نیمه تمام بماند و یا نتیجۀ نوسازی راضی‌کننده نباشد.

عوامل مؤثر بر هزینه‌های بازسازی عبارتند از:

  • متراژ محیط مورد نظر / داخلی یا خارجی
  • نوع و حجم نوسازی/ بازسازی کف و دیوار و تغییر ساختار محیط
  • نوع مصالح مورد نظر و کیفیت مواد و مصالح
  • هزینه‌های جانبی مانند: حمل و نقل، تزئینات و لوازم جانبی و مبلمان و…

تفاوت اصلی نوسازی و بازسازی در هزینه‌های آن است. بازسازی به دلیل دگرگونی اساسی ساختمان هزینۀ بیشتری دارد و معمولاً گزینۀ نوسازی مقرون به صرفه‌تر است. نکته مهم در نوسازی اینجاست که به شکل مشهودی ارزش خانه و ساختمان را بالا خواهد برد.

انواع نوسازی ساختمان

از جمله اقداماتی که در فرآیند نوسازی ساختمان‌ها و مکان‌های مسکونی و تجاری انجام می‌شود عبارتند از:

  • ۱- تعویض دیوارپوش و کفپوش‌ها
  • ۲- تغییر دکوراسیون فضای داخلی ساختمان
  • ۳- نوسازی نمای ساختمان
  • ۴- تعویض سیستم گرمایش و سرمایش
  • ۵- برداشتن یا گذاشتن دیوار‌های داخلی
  • ۶- تغییر کاربری‌ها و تغییر کارکرد فضا‌های داخلی مانند اتاق خواب‌ها و آشپزخانه و…
  • ۷- نوسازی تجهیزات مربوط به آب، برق، گاز
مراحل نوسازی و بازسازی منزل و ساختمان

مراحل انجام نوسازی و بازسازی ساختمان

برنامه­ ریزی:

زمانی که تصمیم به نوسازی یک خانه می‌گیرید قبل از شروع نیاز به نظم و برنامه‌ریزی دارید. ابتدا باید در مورد مقدار و سبک پروژه نوسازی تصمیم بگیرید. سپس لیستی از تمام ویژگی‌ها و محصولات مورد نیاز را تهیه کنید. پایبند ماندن به لیست محصولات برای برنامه‌ریزی در بودجه و کنترل هزینه‌ها بسیار مهم است. در زمان انجام کار کوچکترین تغییرات روند هزینه‌ها و زمان‌بندی اتمام کار را تغییر خواهد داد.

تخریب و آغاز نوسازی:

پس از برآورد هزینه‌ها و تهیه و سفارش مواد و مصالح لازم مرحله تخریب و برداشتن عناصر قدیمی آغاز می‌-شود. برداشتن عناصری مانند دیوار‌های داخلی و سیم کشی‌ها و کفپوش و کابینت‌ها می‌تواند کار سختی باشد. در این مرحله مطمئن شوید که‌اشیاء شکستنی و مبلمان از آسیب در‌امان باشند. این مرحله ممکن است کوتاه‌ترین مرحله نوسازی باشد، اما اگر به خوبی آماده نباشید می‌تواند برای شما و خانه‌تان خرابی ایجاد کند.

ساخت وساز:

در این مرحله طبق برنامه‌ریزی و زمان‌بندی کار نوسازی و ساخت و ساز و تغییرات مد نظر را انجام دهید. کار‌هایی از قبیل: نصب در و پنجره‌های جدید، سینک، شیرآلات، کابینت‌ها، جابجایی دیوار‌ها، نصب سیم‌کشی و لوله‌کشی و…

پاکسازی:

درست مانند تخریب، پاکسازی نیز کاری پر زحمت است. وقتی همه گرد و غبار و زباله‌ها پاک شدند، بعد از چک نهایی و رفع نواقص احتمالی می‌توانید شروع به تزئین و لذت بردن از خانه تازه بازسازی شده خود کنید.

ساخت و ساز در بازسازی و نوسازی

بازسازی کابینت آشپزخانه

آشپزخانه بدون شک مهمترین بخش هر خانه‌ای است. در انتخاب خانه اولین جایی که بررسی می‌کنید آشپزخانۀ آن است. جایی که در اولین نگاه نظر‌ها را جلب می‌کند. پلان کف، کارایی، رنگ دیوار‌ها و جنس و مدل کابینت‌ها همگی بر تصمیم شما تأثیر می‌گذارند.

آشپزخانه مکانی است که اگر به درستی طراحی شود بلافاصله حس حضور در گرما و آرامش خانه را به شما منتقل می‌کند. کابینت آشپزخانه در ایجاد این حس نقشی اساسی و محوری دارد.

امروزه طراحی دکوراسیون برای آشپزخانه‌ها به یکی از شاخه‌های اصلی دکوراسیون داخلی تبدیل شده است و در نوسازی خانه‌ها یکی از اولین موارد تغییر اساسی کابینت آشپزخانه و تعویض درهای‌ام دی اف کابینت و پیشخوان است. کابینت‌ها می‌توانند جذابیت خانه شما را دوچندان کنند و زیبایی خاصی به کل فضا اضافه کنند.

تغییر دکوراسیون با کابینت آشپزخانه:

طرح ­های جسورانه:

از میان طیف گسترده‌ای از طرح‌های‌ ام دی اف آرتا می‌توانید به آسانی طرحی جسورانه و متفاوت برای آشپزخانه مدرن خود انتخاب کنید. با‌ایده‌های طراحی در‌های کابینت از جنس‌ام دی اف hi-finity یا matt آرتا آشپزخانه‌ای زیبا و مدرن بسازید.

جزیرۀ آشپزخانه:

یک جزیره آشپزخانه می‌تواند تفاوت عمده‌ای در آشپزخانه شما ایجاد کند. جزیره آشپزخانه می‌تواند به شما کمک کند فضای باز بیشتری داشته باشید. از این طریق می‌توانید دیوار‌ها را باز کنید و پلان کلی آشپزخانه را تغییر دهید. با جزیره آشپزخانه، فضای بیشتری برای نشستن یا چیدن وسایل ایجاد می‌کنید. ‌ام دی اف‌های آرتا با انواع روکش‌های ملامینه و قابلیت طرح‌پذیری بالا به راحتی به شما این امکان را می‌دهد که جزیرۀ مناسب برای آشپزخانه خود بسازید.

قفسه ­بندی متفاوت:

از قفسه‌بندی و فضا‌های ذخیره‌سازی غیر معمول استفاده کنید. دوران قفسه‌بندی باز و فضا‌های ذخیره‌سازی خسته‌کننده گذشته است. با طرح‌های جدید طراحی داخلی و‌ایده‌های نوآورانه برای بازسازی آشپزخانه، می‌ توانید آشپزخانه خود را زنده کنید و عملکرد آن را ارتقا دهید. همچنین رنگ‌های روشن‌ ام دی اف کابینت هایگلاس آشپزخانه فضا را بزرگتر و رنگ‌های تیره فضا را مدرن‌تر نشان می‌دهد. نوسازی نوآورانه کابینت آشپزخانه می‌تواند فضا‌های ذخیره‌سازی مورد نیاز شما را تأمین کند و از سوی دیگر طراحی آشپزخانه را مدرن و معاصر کند.

نوسازی و بازسازی کابینت آشپزخانه

بازسازی و نوسازی کف ساختمان با پارکت لمینت آرتا

کف‌سازی ساختمان یکی از مراحل اصلی در پروژه‌های نوسازی و بازسازی ساختمان است. زمانی که به مرحلۀ نصب پوشش کف می‌رسیم گزینه‌های متفاوتی پیش رو داریم که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از ترند‌های روز پیروی می‌کنید و در عین حال به دنبال زیبایی اصیل و ماندگارید احتمالاً انتخاب نهایی شما پارکت لمینت است.

پارکت لمینت آرتا پوشش کف مناسبی است در پروسۀ بازسازی که با کمترین میزان خرابی و نصب سریع و آسان یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن است. پارکت لمینت جزء معدود پوشش‌های کف است که برخلاف سنگ و سرامیک و… دارای ضمانت نصب و گارانتی طولانی مدت بیش از ۱۰ سال است.

همچنین یکی از بهترین انتخاب‌ها در میان محصولات مشابه ایرانی پارکت لمینت آرتا است. پارکت لمینت آرتا در سه مجموعۀ متنوع امباس، سمنت و یونیورسال انتخاب‌های متنوعی از نظر جنس، بافت و طرح پیش روی شما می‌گذارد. بازسازی و نوسازی خانه و محل کار با پارکت لمینت جلوه‌ای چشم‌نواز، خاص و مدرن به محیط می‌بخشد و تأثیر مستقیمی روی سبک دکوراسیون داخلی محیط شما خواهد گذاشت.

بازسازی پارکت کف ساختمان

هزینه بازسازی کابینت آشپزخانه و کف ساختمان با پارکت

یکی از مهمترین جنبه‌های پروژه بازسازی کف بودجه‌بندی و تخمین میزان هزینه‌ها قبل از خرید است. مهم است که قبل از شروع بازسازی، تصور روشنی از میزان هزینه‌ای که می‌توانید خرج کنید داشته باشید. هنگامی که بودجه‌ای در اختیار دارید، مهم است که هزینه‌های خود را اولویت‌بندی کنید.

تصمیم بگیرید که کدام بخش از نوسازی شما برای شما مهم است و بودجه خود را بر اساس آن تخصیص دهید. سایت آرتاپان با راه‌اندازی سه بخش متنوع به شما این امکان را می‌دهد که قبل از خرید برآورد نسبتاً دقیقی از بودجه مورد نیاز برای پروژه بازسازی بدست‌آورید.

با استفاده از جستجوگر آنلاین آرتاکلیک ابتدا محصولات مورد نیاز خود را انتخاب کنید. سپس توسط شبیه ساز آرتاکلیک و محاسبه‌گر آرتاکلیک به شکل آنلاین تصویری از میزان تغییرات در پروسه نوسازی و متراژ مورد نیاز خود را بدست‌آورید. به این ترتیب پیش از اقدام به خرید نهایی و بر اساس نتایج این سه ابزار مفید می‌توانید برنامه‌ریزی نسبتاً دقیقی از مراحل تغییر و نصب پارکت لمینت مورد نظر خود داشته باشید.

دانلود اسمارت کاتالوگ آرتا:

برای تهیه کاتالوگ MDF و HDF خام و ملامینه آرتا با نام­های تجاری golsstex و Mattexa و پارکت لمینت آرتا با نام ­های تجاری Cement، Emboss و Universal و اطلاع از مشخصات دقیق تمامی محصولات آرتا به اینجا مراجعه کنید.

پست‌های مرتبط

هایگلاس چیست؟ قیمت کابینت هایگلاس به همراه مدل کابینت هایگلاس

هایگلاس چیست؟ مزایا و معایب + مدل کابینت هایگلاس

ام دی اف هایگلاس درانتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون خانه و آشپزخانه خصوصا کابینت های دل مشغولیتی بزرگ برای خریداران...

بیشتر بخوانید
نئوپان خام و لمینت آرتا

نئوپان خام آرتا

مناسب برای طراحی در سطح وسیع نئوپان خام آرتا تخته‌هایی از خرده چوب‌های زائد و تراشه‌های چوب‌بری است که در...

بیشتر بخوانید